« Казка - мова,яку розуміє дитина»

2020-01-17

/Files/images/bulng/D6F73336-C20E-483A-B3D4-9CDFE0EC9289.jpeg

«Казка, фантазія – це ключик, за допомогою

якого можна відкрити джерела думки і слова…

Без казки, без гри, уяви дитина

не може жити…»

В.О. Сухомлинський

17 січня в дошкільному навчальному закладі « Калинка » відбулося методичне об»єднання для працівників дошкільних закладів Ржищівської ОТГ на якому були присутні 28 осіб.

« Казка - мова,яку розуміє дитина» - таку тему мало методичне об»єднання ,присвячене використанню казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку . Гості даного заходу мали змогу відвідати логопедичне заняття у старшій «А» групі - «Казковий шлях до чарівного міста «Lego Land» з використанням конструктора «Lego » ,яке провела вчитель-логопед дошкільного закладу Комар Л.В. На занятті діти із задоволенням подорожували чарівним містом Lego та виконували різноманітні і цікаві мовленнєві завдання Lego чоловічка , роль якого вправно виконала психолог дошкільного закладу Гавриленко В.С.

На веселе різдвяне свято «Вечори на хуторі біля Диканьки»,присутніх запросили вихованці старшої «Б» групи зі своїм вихователем Рясько Я.О. та художнім керівником Жиленко О.В. Театралізована діяльність ,в якій брали участь те тільки діти ,а й педагоги дошкільного закладу (Чорновол Н.І та Шведас-Семененко І О. ) ,веселі та запальні таночки і хореографічні композиції, святкові пісні ,оркестр музичних інструментів та завзяті ложкарі зробили свято незабутнім.

Методичний практикум «Казкотерапія для дітей дошкільного віку» який провела вихователь- методист дошкільного закладу Рябокляч В.П. разом з психологом Гавриленко В.С. підвів підсумок цього дня . Методист ДНЗ спільно з колегами розбиралися із значенням та можливостями казкотерапії , спектром завдань які вона здатна реалізувати у роботі з дошкільниками ,перевіряли на собі елементи казкотерапії під час виконання творчих вправ та завдань.

На завершення керівник закладу Синявська Н.Г. запросила оглянути виставку робіт працівників закладу та подарувала кожному святкове печиво у вигляді різдвяних чоловічків з побажаннями. /Files/images/bulng/8.png/Files/images/bulng/6.png

Кiлькiсть переглядiв: 568

Коментарi