Тиждень безпеки життєдіяльності

2019-04-26

/Files/images/bezpeka/tso/03679EBC-A885-418C-B204-3350520D30BA.jpeg

Життя і здоров»я людини є найвищою цінністю ,тому вкрай важливо привчити дітей з дитинства цінувати його, берегти і дбати про нього. З цією метою в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу « Калинка» з 22 по 26 квітня 2019 року пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності.

В рамках тижня було заплановано та проведено ряд заходів спрямованих на вироблення навичок безпечної поведінки в різних життєвих ситуаціях у вихованців дошкільного закладу.

22 квітня вихователь- методист дошкільного закладу Рябокляч Віта Петрівна провела круглий стіл для педагогічних працівників на тему : «Безпека дитини в довкіллі та її основні аспекти через призму БК дошкільної освіти» , щоб наголосити на тому які завдання та пріоритети з безпеки дитини у довкіллі ,ставить Базовий компонент перед педагогічним персоналом сучасних закладів дошкільної освіти . 23 квітня з метою створення безпечних умов перебування дошкільників не лише в дошкільному закладі ,а й за його межами під час проведення екскурсій та прогулянок , вихователь- методист ДНЗ провела інструктаж з техніки безпеки «Дотримання правил безпечної поведінки під час проведення заходів, прогулянок та екскурсій за межами дитячого садка» з педагогічними працівниками закладу.

З 22 по 26 квітня вихователі всіх груп з метою привернення уваги батьків щодо забезпечення безпечних умов для життя і здоров»я дитини ,поновили та поповнили рубрики в куточках для батьків «Безпека дитини» матеріалами:«Безпека дитини влітку»,«Правила поведінки на воді»,«Безпечний дім» та «Обережно ,ліки!»

З метою вироблення у дітей навичок безпечної поведінки у різних життєвих ситуаціях вихователі дошкільних груп провели бесіди з дітьми на теми:«Друзі та вороги здоров’я»,«Безпека на ігровому майданчику» та «Небезпечні тварини та комахи». Загально відомо що діти дошкільного віку найкраще засвоюють всю інформацію в процесі гри , тому вихователі груп провели з дітками моделювання ситуацій «Вчимося діяти в екстремальних ситуаціях». Для закріплення та узагальнення набутих знань та вмінь музичний та художній керівник дошкільного закладу Жиленко О.В. підготувала для малюків перегляд відеоролика «Сам вдома». На завершення Тижнябезпеки життєдіяльності 26 квітня у дошкільному закладі відбувся День ЦО , головним завданням якого було проведення практичного тренінгу «Евакуація дітей та працівників на випадок виникнення надзвичайних ситуацій».

Тиждень безпеки життєдіяльності в дошкільному закладі проведено на належному рівні , вихователі впевнилися у тому, що малюки мають необхідні знання і вміння , які здатні забезпечити їх безпеку вдома, у побуті, в екстремальних ситуаціях, на ігровому майданчику

/Files/images/bezpeka/tso/9E9DB59C-7B28-472D-A9EE-34F746C856F1.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 493

Коментарi