Тиждень безпеки дитини

2018-11-02

/Files/images/zahodi/IMG-fb1fb58e7031f44df85e062607f0c7c4-V.jpg

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці дітей до самостійного життя у світі , де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями , вміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я. З цією метою в дошкільному навчальному закладі « Калинка» пройшов Тиждень безпеки дитини з 29.10. по 02.11 2018 р.

31 жовтня вихованці всіх дошкільних груп ДНЗ « Калинка» переглядали навчальні відеоролики з безпеки життєдіяльності «Уроки обережності». Разом з героями відеороликів малята вчилися правильно поводитися з незнайомими людьми та речами ,вчилися безпечно гратися в кімнаті та на майданчику,переходити вулицю та телефонувати у спеціальні служби.

Упродовж тижня вихователі всіх дошкільних груп проводили з дітьми моделювання ситуацій, дидактичні ,сюжетні рольові ігри з безпеки життєдіяльності ,бесіди на теми: «Друзі та вороги здоров’я», «Вмій сказати-«Ні!», «Сам вдома».

Дитина народжується та живе в родині ,батьки завжди являються для неї зразком. Саме досвід батьків переймає дитина, тому насамперед, батькам дуже важливо знати та дотримуватися елементарних правил безпеки в житті та побуті. Саме з цією метою вихователі провели консультація для батьків «Як зробити свій дім безпечним для дитини » , поновили та поповнили куточки для батьків «Безпека дитини» необхідною інформацією з безпеки ,а вихователь- методист розробила та розповсюдила в дошкільному закладі буклет « Безпека дитини- спокій родини».

Завершився тиждень безпеки розвагою « Абетка безпеки», яку підготувала та провела із своїми дітками Расюк Ж.В. адже найцінніше - це життя і здоров’я дитини.

Часто ми забуваємо про те , скільки несподіваних небезпек підстерігає людину на кожному кроці і лише активна позиція щодо збереження власного життя і здоров’я та елементарні знання і навички основ безпеки життєдіяльності здатні запобігти трагедії.

Кiлькiсть переглядiв: 524

Коментарi