• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичне об’єднання: «Безпека дітей в наших руках»

Методичне об’єднання: «Безпека дітей в наших руках»

2017-10-13

/Files/images/bezpeka/IMG_20171013_093832.jpg

Методичне об’єднання: «Безпека дітей в наших руках».

Народна мудрість говорить: «Немає нічого дорожчого за життя і здоров’я людини». Дитина, її життя і здоров’я – найвища цінність. Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, але найголовніше – безпечне. А найважливішою умовою безпеки дитини є прищеплення їй з самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.

13 жовтня, згідно річного плану роботи ДНЗ, у нашому садочку відбулося методичне об’єднання з безпеки життєдіяльності: «Безпека дітей в наших руках».

Присутні педагоги мали нагоду переглянути інтегроване заняття «Наша безпека в наших

руках»» у ІІ молодшій «А» групі, яке провела вихователь Бауман Світлана Юріївна.

Малята вирушили у подорож до лісу на яскравому потязі. Діти переглядали сюжети з улюбленого мультфільму «Маша та Ведмідь», спостерігали за поведінкою Маші, вчили її дотримуватись правил поведінки в лісі, правил пожежної безпеки.

А герої лялькової вистави навчили Машу та дітей правилам безпечного поводження з ліками. Використання заняття – подорожі, ігрових елементів, наочності та мультимедійних засобів дало свій результат. Всі діти із задоволенням працювали на занятті та допомагали Маші у вивченні правил безпеки.

Заняття на тему: «Правила дорожні знати всім потрібно» - підготувала та провела з дітьми ІІ молодшої групи «Б» вихователь Мартинюк Маргарита Олександрівна. Діти уважно слухали завдання, виконували їх, навчаючи хлопчика Іванка правилам дорожнього руху та складали їх в скриньку. Особливо дітлахам сподобалося переходити вулицю через імпровізований пішохідний перехід. Малята в цей час були дуже уважні та зосереджені. Наприкінці заняття до дітей завітав поліцейський, який перевірив їх знання з правил дорожнього руху та подякував їм за допомогу хлопчику Іванку.

Підсумком засідання була мультимедійна презентація, за допомогою якої вихователь – методист Стратійчук М.О. ознайомила педагогів з методичними аспектами з організації роботи з безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку.

Заключним етапом роботи став тренінг для педагогів «Несподіванки природи». Всі педагоги з інтересом працювали та порівнювали себе з різними природними явищами та стихіями, обговорювали питання безпечної поведінки в різних несподіваних ситуаціях, показуючи свою обізнаність та практичні навички з питаннь безпеки.

Адже, саме ми, дорослі (педагоги та батьки) відповідаємо за безпеку дітей і користуючись їх природною допитливістю, повинні вести постійну роз»яснювальну роботу по дотриманню правил безпечної поведінки.

/Files/images/bezpeka/IMG_20171013_101910.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 467

Коментарi