• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вебінар на тему «Запобігання сексуальному насильству: навчіть дитину захищатися».

Вебінар на тему «Запобігання сексуальному насильству: навчіть дитину захищатися».

2016-03-31

/Files/images/metodichna/DSCF3911.JPG

Насилля у різних його проявах, в сім’ї, школі серед однолітків – серйозна і поширена проблема не лише в Україні, а й за кордоном.

Дітей не тільки примушують до протиправних дій, їх б'ють, принижують, зрештою, вбивають. Це відбувається щодня. Насильство над дітьми - занадто неприємна річ, щоб думати, тим більше "проектувати" на власну родину і, відповідно, готуватися до нього. Тому батьки рідко вчать дітей, як поводитися, щоб уникнути небезпеки. І коли жахливе відбувається, вони не знають, що робити, чим допомогти дитині, як вилікувати її фізично і психологічно. Тому це завдання перекладається на педагога - озброїти дітей знаннями, які не завжди можуть дати батьки, та навчити дітей протистояти насиллю.

31 березня 2016 року Міністерство освіти і науки України спільно із ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у співпраці з Українським фондом «Благополуччя дітей» та за технічної підтримки видавництва «Педагогічна преса» проводили вебінар на тему «Запобігання сексуальному насильству: навчіть дитину захищатися».

Педагогічні працівники ДНЗ долучилися до перегляду вебінару, отримали багато корисної та необхідної інформації як для роботи з дітьми, так і з батьками.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi