• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Акція «16 днів проти насилля в ДНЗ «Калинка»

Акція «16 днів проти насилля в ДНЗ «Калинка»

2015-12-11

/Files/images/foto/DSCF2327.JPG

З 25 листопада по 10 грудня в ДНЗ «Калинка», і як і по всій Україні, пройшла акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 р. підтримується міжнародною спільнотою.

Вихователь методист – Стратійчук М.О. провела з педагогічними працівниками годину спілкування на тему: «Діти в соціумі та їх безпека». Ця тема є досить актуальною на даний час, адже у сучасному світі діти не захиченні від оточуючого середовища та небезпек, які не можна наперед передбачити, .сучасне суспільство для дитини – це постійні несподіванки та стреси. Захистити її від можливих несподіванок і навчити взаємодіяти з довкіллям - одне з провідних завдань педагога.

Під час акції в нашому закладі виконані всі заплановані заходи:

· поповнено тематичні полички в методкабінеті: «Протидія насильству NonStop» новими буклетами, які були виготовлені в рамках акції на тему: «Права дитини», «Ні – виховній агресії в родині». . Буклети були розповсюджені в групах і з ними могли ознайомитися батьки вихованців.

· у всіх вікових групах вихователі провели бесіди на тему: « Чи знаєш ти свої права ? », варто зазначити, що діти були активними учасниками бесід та показали гарні знання: вони називали не лише свої права, а й обов’язки.

· у групах пройшли виставки малюнків «Ні - насильству в сім’ї», Вихованці разом з батьками зображували щасливі родини – де нема насилля та сліз.

· психолог разом з вихователями середньої та старшої груп здійснили профілактичні рейди «Родина» , з метою обстеження побутових умов проживання дітей дошкільного навчального закладу . Приємно те, що в усіх відвіданих родинах панує позитивний мікроклімат.


/Files/images/foto/DSCF4646.JPG

Головною метою заходів, що відбулися в ДНЗ є виконання Конвенції ООН про права дитини та ст.27 Конституції України.

/Files/images/foto/DSCF3132.JPG

/Files/images/foto/DSCF3128.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 1208

Коментарi