• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичне об’єднання «Люби і знай свій рідний край»

Методичне об’єднання «Люби і знай свій рідний край»

2015-11-27

/Files/images/foto/DSCF3047.JPG

27 листопада в дошкільному навчальному закладі «Калинка» пройшло методоб’єднання на тему: «Люби і знай свій рідний край».

З раннього дитинства, з перших років життя дитини починається плекання національної свідомості й самосвідомості, прищеплення моральних ідеалів та ціннісних орієнтирів, тому одним із пріоритетних завдань педагогічного колективу нашого дошкільного навчального закладу є патріотичне виховання дітей дошкільного віку.

Сьогодні педагоги мали змогу переглянути відкрите заняття на тему «Хай в серці кожної дитини живе любов до України», яке підготувала вихователь ІІ молодшої групи «А» Богатир С.М.

Діти з відверто та з щирістю розповідати про любов до Батьківщини, до рідного міста, до своєї родини, слухали Гімн України, пригадали, які є державні та народні символи держави.

Цікаво було спостерігати, як ще зовсім маленькі дітлахи роблять «по-дорослому» мудрі висновки з оповідання В.Сухомлинського про любов дівчинки до рідної домівки.

На закінчення заняття малята прикріпили до карти нашої країни сердечка, як символ своєї любові до Батьківщини.

Наступне заняття провела вихователь ІІ молодшої «Б» групи Моторна Н.М.

Діти подорожували сторінками захоплюючої книги, що мала назву «Моя країна – рідна Україна». Гортаючи її, дошкільнята дізнавалися багато нового та цікавого про свою Батьківщину, виконували різні завдання, розповідали про свій дім. Цікавою виявилася для дітей релаксаційна хвилинка «Звуки рідної Землі», слухаючи спів пташок, шепіт вітру, шум хвиль Дніпра у своїй уяві вони малювали яскраві картини природи.

Переглядаючи заняття педагогів ми ще раз переконалися в тому, що наші вихованці мають міцні знання та виростуть справжніми патріотами.

На завершення методичного об’єднання педагогічні працівники взяли участь у діловій грі: «Чи знаєш ти свій рідний дім?», яку підготувала та провела вихователь – методист Стратійчук М.О . Всі мали змогу показати свої знання про рідне місто, його історію, культуру, звичаї та видатних людей.

Фінальним етапом роботи стала година спілкування: «Моє бачення майбутнього рідного краю». Вихователі досить емоційно висловлювали свої думки, про те, яким вони хочуть бачити своє місто та про те, як цього досягнути. Звучали різні думки, але всі були єдині у тому, що ми хочемо жити у мирі, злагоді та благополуччі.

Сьогодні всі отримали багато позитивних емоцій від спілкування один з одним, збагатили свої знання та підняли свій, і без того високий, патріотичний дух.

Кiлькiсть переглядiв: 375

Коментарi